pikantna adjika z pomidorów i jabłek na zimę

2 godz. 0 min.
10 porcji
Pikantna adżika z pomidorów i jabłek na zimę
arrideo, stock.adobe.com
0

Istnieją dziesiątki przepisów na Adjiki o różnej ostrości i różnych składnikach. Wolę, aby była jak najbardziej pikantna, a ten przepis jest idealny do tego rodzaju zadania. Taka Adjika jest przygotowywana z pomidorów i jabłek, dzięki czemu smak jest bardzo harmonijny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż obrane jabłka, marchew, pomidory i oba rodzaje papryki przez maszynę do mięsa.

Dusić masę przez godzinę na małym ogniu.

Dodaj pozostałe składniki i gotuj adjika przez kolejne 20 minut.

Zwiń go w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy