Kawior warzywny jest dobry ze względu na swoją wszechstronność. Może być podawany jako przekąska, rozprowadzany na tostach, stosowany w kanapkach i burgerach, robi z niego różne nadzienia – co wystarczy wyobraźni. I może być bardzo różnorodny. Na przykład kawior z gotowanych buraków.
Składniki
- Burak - 3 kawałki
- czosnek - 4 ząbki
- Olej roślinny - 50 ml
- ocet jabłkowy - 3 art.
- woda - 50 ml
- sól - 0.5 łyżeczka
- cukier - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
- cebula fioletowa - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj buraki do miękkości i posiekaj w dowolny sposób.
Drobno posiekaj cebulę i czosnek i podsmaż na oleju.
Dodaj buraki, wodę i wszystkie przyprawy i gotuj kawior przez 20 minut.
Wlej ocet, wymieszaj kawior i zwiń go w wysterylizowanym słoiku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy