półfabrykaty na zimę
28.04.2023
kawior warzywny z burakami na zimę przez maszynę do mięsa
2 godz. 0 min.
4 porcje
Uwielbiam kawior warzywny, ponieważ daje możliwość wykorzystania wielu różnych warzyw. Na przykład w naszym domu bardzo lubimy buraki, więc mam kilka tajnych przepisów na ich przygotowanie. Tym razem powiem Ci, jak łatwo i prosto zrobić taki kawior przez maszynę do mięsa.
Składniki
- Burak - 1 kg
- marchew - 1 kg
- jabłka - 500 g
- cebula - 400 g
- ostra czerwona papryka - 2 kawałki
- sól - 1 art.
- cukier - 2 art.
- Olej roślinny - 50 ml
- ocet - 50 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz wszystkie warzywa i przepuść przez maszynę do mięsa.
Dodaj cukier, masło i sól. Doprowadzić do wrzenia.
Gotuj kawior przez 1,5 godziny na minimalnym ogniu, a następnie wlej ocet.
Zwiń kawior na zimę w wysterylizowanych słoikach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy