kompot z jabłek i pigwy na zimę

45 min
4 porcje
Kompot z jabłek i pigwy na zimę
miroslavmisiura, stock.adobe.com
0

Kogo można zaskoczyć kompotem jabłkowym? A co jeśli dodasz tam trochę pigwy? Z jednej strony owoce te są dość podobne, więc nie ma to żadnego wpływu na proces gotowania. Z drugiej strony smak jest już znacznie ciekawszy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój i włóż jabłka i pigwę do sterylnego słoika. Dodaj cynamon.

Zalej wrzącą wodą, przykryj i odstaw na 15 minut.

Odcedź, ponownie zagotuj, ponownie napełnij i pozostaw na kolejne 10 minut.

Ponownie spuść wodę, zagotuj ją z cukrem i napełnij słoik po raz ostatni.

Zwiń kompot.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy