dżem z suszonych moreli

2 godz. 0 min.
2 porcje
Dżem z suszonych moreli
olepeshkina, stock.adobe.com
0

Z jednej strony suszone morele to gotowy przedmiot, który jest doskonale i długo przechowywany. Z drugiej strony można go również wykorzystać w dalszych eksperymentach kulinarnych. Na przykład taki dżem z suszonych moreli to słoik czystej przyjemności!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej suszone morele wodą, gotuj przez 15 minut i wrzuć do durszlaka.

Napełnij go czystą wodą, aby przykrył suszone morele o kilka centymetrów i dodaj losowo pokrojoną cytrynę. Możesz-pomarańczowy.

Gotuj wszystko na małym ogniu przez około 40 minut po ugotowaniu.

Zmiel masę blenderem, dodaj cukier i goździki, ponownie zagotuj i gotuj przez kolejne 40 minut na minimalnym ogniu.

Wlej dżem z suszonych moreli do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy