Jeśli lubisz sałatki warzywne, ten przepis Ci się spodoba. Możesz go uzupełnić cukinią, bakłażanem, zieloną fasolką i zielonym groszkiem. Długie gotowanie warzyw w soku pomidorowym nie jest tego warte, powinny pozostać lekko jędrne.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj kapustę, zioła, obraną cebulę i paprykę.
Zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Przełóż pomidory przez sokowirówkę.
Połącz wszystko w głębokim rondlu, dodaj cukier, sól i masło. Przykryj i odłóż na bok na 1 godzinę.
Gotuj przez 10 minut, pieprz i gotuj przez kolejne 10 minut.
Wlej ocet, wymieszaj i wyłącz ogrzewanie. Napełnij przygotowane słoiki, zwiń i owiń ciepłym kocem na jeden dzień.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy