kapusta kiszona z miodem na zimę

20 min
8 porcji
Kapusta kiszona z miodem na zimę
Dmitrii, stock.adobe.com
0

Wśród podstawowych preparatów na zimę kapusta kiszona znajduje się w pierwszej piątce. Można go dusić, dodawać do zup, gulaszu i podawać jako sałatkę. Spróbuj ugotować kiszoną kapustę z miodem. Okaże się chrupiący, słodko-kwaśny i bardzo piękny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj kapustę w cienkie paski, zetrzyj marchewki.

Połącz warzywa w szerokim rondlu i lekko rozgnieć rękami.

Zagotuj wodę, zdejmij z ognia i ostudź do temperatury pokojowej.

Dodaj miód, sól i wymieszaj.

Ubij rozdrobnione warzywa do słoika o odpowiedniej wielkości.

Napełnij solanką i pozostaw w ciepłym miejscu na 3 dni.

Zamknij słoik nylonową pokrywką i przechowuj w chłodnym miejscu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy