Uwielbiasz solone grzyby w puszkach? Następnie złap świetny przepis na chrupiące kurki. Jest prosty, ale jednocześnie zawsze działa dobrze. Ta przekąska jest szczególnie dobra z ziemniakami w dowolnej formie. A także-z daniami mięsnymi i sałatkami.
Składniki
- kurki - 500 g
- sól - 1 art.
- koperek (nasiona) – 5 g
- liście porzeczki - 4 kawałki
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posortuj kurki i gotuj przez 20 minut we wrzącej osolonej wodzie.
Umieść sól, czosnek, liście i koperek na dnie pojemnika.
Ułóż warstwę kurków i powtórz warstwę przypraw. I tak do końca składników.
Pozostaw obrabiany przedmiot na jeden dzień pod uciskiem, a następnie opłucz grzyby, ponownie dopraw do woli i szczelnie włóż do słoików.
Przechowuj kurki w ciemnym, zimnym miejscu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy