lecho z pomidorów, marchwi i cebuli na zimę

1 godz. 10 min.
12 porcji
Lecho z pomidorów, marchwi i cebuli na zimę
New Africa, stock.adobe.com
0

Moja lista niezbędnych preparatów na zimę obejmuje lecho z pomidorów, marchwi i cebuli. Uwielbiam ten przepis za prostotę i nieskazitelny wynik. Ważne jest, aby ostrożnie wybierać warzywa. Im bardziej soczyste i świeże są, tym smaczniejsze będzie danie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj marchewkę, obraną paprykę i cebulę.

Przełóż pomidory przez sokowirówkę.

Wymieszaj powstały sok z przyprawami, solą i gotuj przez 15 minut.

Cebulę ułożyć na rozgrzanej patelni z olejem, posypać cukrem i smażyć przez 3-5 minut.

Na patelni z półfabrykatem pomidora dodaj posiekane warzywa i smaż. Gotuj przez 30 minut na małym ogniu.

Wlej ocet, wymieszaj i gotuj przez kolejne 2 minuty.

Napełnij przygotowane słoiki gorącym lecho, zwiń i pozostaw na jeden dzień w ciepłym miejscu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy