pierwsze dania 22.01.2022

zupa grzybowa z kolendrą

40 min
4 porcje
Zupa grzybowa puree z kolendrą
svetlana_cherruty, stock.adobe.com
0

Przepisów na zupy grzybowe puree jest wiele i jest to jedna z moich ulubionych opcji. Okazuje się bardzo sycący i aromatyczny. Radzę podawać go z domowymi krakersami i udekorować tą samą kolendrą i talerzami pieczarek.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj grzyby z cebulą i smaż na złoty kolor. Zalej mlekiem i zagotuj.

Ugotuj ziemniaki w wodzie do miękkości i zmiksuj blenderem.

Dodaj grzyby do mleka i ponownie posiekaj.

Rozcieńczyć zupę puree gorącą śmietaną do smaku, doprawić i dodać posiekaną kolendrę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy