dżem jabłkowy z cytryną

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem jabłkowy z cytryną
Maria Volkova, stock.adobe.com
0

Podczas przygotowywania dżemu odrobina cytryny zawsze dodaje mu świeżości i jasności. W tym dżem jabłkowy, o którym chcę dziś opowiedzieć. Przepis jest bardzo prosty i stanowi świetną alternatywę dla zwykłego dżemu. W razie potrzeby dodaj ulubione przyprawy na końcu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz jabłka. Cytryny sparzyć wrzącą wodą, pokroić ze skórką i usunąć pestki.

Przełóż owoce przez maszynę do mięsa i dodaj cukier.

Doprowadzić do wrzenia i gotować dżem przez około 45 minut na małym ogniu, mieszając.

Wlej go do czystych, suchych słoików i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy