Włochy dały światu nie tylko pyszną pizzę, ale także przepyszną zupę minestrone. Przygotowanie jest zaskakująco proste. Najważniejsze jest przestrzeganie dwóch najważniejszych zasad: drobno posiekaj warzywa i gotuj od początku do końca w kotle.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj pomidory, marchew, seler, brokuły, obrane ziemniaki, paprykę i cebulę.
W głębokim kotle rozgrzej olej, dodaj cebulę z marchewką i smaż na złoty kolor.
Dodaj seler, paprykę i ziemniaki. Kontynuuj smażenie warzyw, mieszając, przez kolejne 10 minut.
Wlej gorącą wodę, dodaj brokuły, pomidory i gotuj przez 10 minut po ugotowaniu.
Dodaj zielony groszek, sól, pieprz i po 3 minutach wyłącz. Podawaj zupę w głębokich talerzach, dodając odrobinę świeżej bazylii.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy