dżem-pięć minut jabłek

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem
Olga Kriger, stock.adobe.com
0

Taki klasyczny dżem jabłkowy w pięciominutowej technologii przygotowała moja mama. Przepis jest tak dobry i udany, że używam go również z roku na rok, a teraz chcę się z Tobą podzielić. Bardzo proste i gustowne-prawdziwe znalezisko dla miłośników półfabrykatów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i drobno posiekaj lub zetrzyj jabłka.

Przykryj cukrem, dodaj wodę i zagotuj.

Gotuj przez 5 minut i pozwól obrabianemu przedmiotowi ostygnąć.

Powtórz poprzedni etap jeszcze 2-3 razy, aż uzyskasz pożądaną gęstość.

Dodaj wszystkie przyprawy i gotuj dżem przez kolejne 5 minut.

Natychmiast zwiń go w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy