seler marynowany z ogórkami i ziołami

30 min
2 porcje
Seler marynowany z ogórkami i ziołami
Olga, stock.adobe.com
0

Nie wiesz, co zrobić z łodygami selera? A ja ci powiem! Okazuje się, że jest to po prostu niesamowita przekąska dietetyczna i miły dodatek do dań głównych. Dodaję też ogórki do słoików, ale to już pasuje do Twojego gustu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść i opłucz seler, a łodygi pokrój w paski po 7-10 cm każdy.

Ogórki umyj i odetnij końcówki, posiekaj koperek i ostrą paprykę, obierz czosnek.

Ostrożnie włóż wszystko do słoików, przykryj solą i cukrem, a następnie wlej olej, ocet i sok z cytryny.

Zalej wrzącą wodą do góry, przykryj i lekko wstrząśnij, aby wszystko równomiernie wymieszać.

Umieść słoiki w garnku z wodą i sterylizuj na średnim ogniu przez około 20 minut, a następnie zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy