pikantna przekąska z bakłażana na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Pikantna przekąska z bakłażana na zimę
nndanko, stock.adobe.com
0

Uwielbiam pikantne bakłażany w najróżniejszej formie. W tym w postaci półfabrykatów na zimę. Złap jedną z najsmaczniejszych, a jednocześnie łatwych do przygotowania przekąsek. Zawartość takiego słoika odpowiednio ozdobi rodzinny obiad lub świąteczny stół.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażana w plasterki i usmaż na oleju z obu stron.

Zmiel pomidory, oba rodzaje papryki, czosnek i kolendrę w blenderze.

.Dodaj sól, cukier i ocet.

Ułóż bakłażany i pikantny sos warzywny warstwami w czystych, suchych słoikach.

Sterylizuj słoiki przez 20 minut we wrzącej wodzie i zwiń na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy