kompot z plasterków jabłka na zimę

30 min
4 porcje
Kompot z plasterków jabłka na zimę
Daniel Vincek, stock.adobe.com
0

Istnieją różne sposoby zwijania kompotu jabłkowego na zimę. Najłatwiej jest wziąć cały owoc. Ale podoba mi się ta opcja w małych kawałkach. Następnie można je również zjeść łyżką lub użyć w deserach.

Składniki

  • jabłka - 1 kg
  • cukier - 2 szklanki
  • woda - 2 l
  • kwas cytrynowy - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój jabłka na kawałki, przykryj cukrem i odstaw na 7-10 minut.

Napełnij wodą i zagotuj. Gotuj kompot przez 10 minut na małym ogniu.

Dodaj kwas cytrynowy, wlej kompot do sterylnych słoików i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy