kompot z wiśni i wiśni na zimę

45 min
4 porcje
Kompot z wiśni i czereśni na zimę
Vladimir Drozdin, stock.adobe.com
0

Zgodnie z tradycją zbiory na zimę są wykonane z wiśni, ponieważ lepiej nadają się do konserwacji. Przynajmniej tak myślały nasze mamy i babcie. Ale dlaczego nie złamać zwykłego stylu? Kompot z mieszanki wiśni i czereśni – z jednej strony tak znajomy, az drugiej dość oryginalny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj wiśnie i czereśnie, Usuń ogonki i włóż do słoików.

Zagotuj wodę z cukrem i zalej jagody syropem.

Pozostaw pod pokrywkami na 10-15 minut.

Odcedź syrop, ponownie zagotuj i dodaj kwas cytrynowy.

Wlej syrop z powrotem i zwiń kompot na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy