dżem truskawkowy z agarem agarowym

30 min
4 porcje
Dżem truskawkowy z agarem agarowym
Magdalena Kucova, stock.adobe.com
0

Istnieją różne sposoby przygotowania gęstego dżemu. Możesz po prostu gotować truskawki przez długi czas, aż zgęstnieją – ale w ten sposób tracone są przydatne witaminy. I możesz użyć niewielkiej pomocy i dodać agar-agar do przedmiotu obrabianego. Opowiadam!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij agar ciepłą wodą i wymieszaj.

Opłucz i obrusz truskawki, usuń liście i losowo pokrój jagody.

Gotuj wodę z agarem przez 5 minut, mieszając.

Wymieszaj truskawki z cukrem. Rozgrzej trochę, wlej agar-agar i wymieszaj.

Zagotuj dżem, gotuj przez kilka minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy