brzoskwinie we własnym soku na zimę

3 godz. 0 min.
2 puszki
Brzoskwinie we własnym soku na zimę
New Africa, stock.adobe.com
0

Dziś przygotujemy pachnące brzoskwinie we własnym soku. Najdelikatniejszy przysmak nie pozostawi obojętnym Twojego gospodarstwa domowego i uzupełni wszelkie desery. Radzę używać dojrzałych, ale gęstych owoców, które dadzą wystarczającą ilość soku i jednocześnie zachowają swój kształt.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Brzoskwinie opłucz, podziel na połówki, usuń pestki.

Połówki brzoskwiń szczelnie ułożyć w uprzednio wysterylizowanych słoikach, posypując warstwą cukru (warstwa brzoskwiń-cukier itp. Przykryj słoiki czystymi pokrywkami i pozostaw w chłodnym miejscu na 1 godzinę.

Po określonym czasie brzoskwinie wypuściły wystarczającą ilość soku. Umieść słoiki z owocami w garnku z wodą i sterylizuj przez 15 minut od momentu zagotowania wody (woda w garnku powinna być "na ramionach" słoików).

Po sterylizacji zwiń słoiki, odwróć do góry nogami i ostudź. Przechowuj schłodzony przedmiot w chłodnym, ciemnym miejscu.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy