półfabrykaty na zimę
27.04.2023
keczup pomidorowy z jabłkami, cebulą i papryką
1 godz. 0 min.
6 porcji
Jeśli zrobisz keczup z samych pomidorów, będzie pyszny, ale nudny. I po co ograniczać swoją wyobraźnię, jeśli gotujesz ją w domu. Złap wspaniały przepis z jabłkami, papryką i cebulą. Gotuję go od ponad roku i rozleci po prostu na moich oczach!
Składniki
- pomidory - 1 kg
- jabłka - 400 g
- papryka - 400 g
- cebula - 200 g
- ostra czerwona papryka - 2 kawałki
- Olej roślinny - 100 ml
- ocet jabłkowy - 30 ml
- cukier - 2 art.
- sól - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz i losowo pokrój wszystkie warzywa z jabłkami.
Dusić wszystko razem z olejem przez około 30 minut.
Zmiel keczup blenderem i przetrzyj przez sito.
Dodaj sól, cukier i przyprawy do smaku.
Gotuj keczup przez kolejne 10-15 minut.
Wlej ocet i zwiń go w wysterylizowane słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy