dżem jabłkowy z pomarańczą

30 min
12 porcji
Dżem jabłkowy z pomarańczą
Anna żurawia, stock.adobe.com
0

Taki dżem można podawać z herbatą zamiast deseru. Przyjemnie zaskoczy cytrusowym aromatem i delikatnym słodko-kwaśnym smakiem. Przygotowanie dżemu jabłkowego z pomarańczą jest proste. Owoce można posiekać ręcznie lub przepuścić przez maszynkę do mięsa.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jabłka przygotuj, usuń rdzeń i skórkę, posiekaj.

Wymieszaj wodę z kwasem cytrynowym.

Dodaj jabłka i pozostaw na 3-5 minut.

Obierz pomarańcze i pokrój na małe kawałki.

Ułóż jabłka i pomarańcze na patelni.

Przykryj cukrem i odłóż na bok na 2 godziny.

Gotuj na małym ogniu przez 15 minut.

Włóż dżem do wysterylizowanych słoików, zwiń i zawiń w gruby ręcznik.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy