marynowana fasola szparagowa na zimę

25 min
1 słoik
Marynowana fasola szparagowa na zimę
HandmadePictures, stock.adobe.com
0

Marynowana fasola szparagowa na zimę to oryginalny preparat, który można podawać jako niezależną przekąskę lub przystawkę. Dodaj pikantną zieloną fasolkę do wszelkiego rodzaju sałatek, aby urozmaicić dietę w zimnych porach roku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Spłucz strąki fasoli i lekko osusz. Pokrój strąki na małe kawałki.

Zagotuj wodę, włóż przygotowaną fasolę do wrzącej wody, zagotuj i gotuj przez 1-2 minuty. Następnie natychmiast wrzuć fasolę do durszlaka.

Napełnij wstępnie wysterylizowany słoik fasolą.

Przygotuj marynatę: zagotuj czystą wodę, dodaj sól, cukier i liść laurowy. Gotuj przez 2-3 minuty, wprowadź ocet, wymieszaj i usuń marynatę z ognia.

Wlej fasolę do słoika wrzącą marynatą, szczelnie zamknij, odwróć do góry nogami, zawiń i ostudź. Schłodzoną marynowaną fasolę szparagową przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy