dżem gruszkowy z agarem agarowym

30 min
4 porcje
Dżem gruszkowy z agarem agarowym
zigzagmtart, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz gęste dżemy, aby łyżka stała-najłatwiej jest osiągnąć ten wynik z agarem agarowym. Nie ma smaku, więc w żaden sposób nie psuje gruszki. W przeciwieństwie do żelatyny jest pochodzenia roślinnego, więc nadaje się nawet dla wegan.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz gruszki i bardzo drobno posiekaj.

Dodaj sok z cytryny i cukier i odstaw na 2 godziny.

Doprowadzić do wrzenia, zdjąć obrabiany przedmiot z ognia i pozostawić na około jeden dzień.

Odcedź syrop i namocz w nim agar-agar przez pół godziny.

Wlej syrop z powrotem do gruszek i wymieszaj.

Zagotuj dżem, gotuj przez 2 minuty i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy