Chcesz nauczyć się gotować idealny keczup z grilla w domu? Następnie przeczytaj uważnie ten przepis i przygotuj niezbędne składniki! W rzeczywistości wszystko jest bardzo proste i poradzisz sobie doskonale za pierwszym razem!
Składniki
- pomidory - 3 kg
- papryka - 500 g
- cebula - 500 g
- czosnek - 100 g
- Olej roślinny (bez zapachu) – 120 ml
- ocet - 80 ml
- oregano - 1 łyżeczka
- chmiel-suneli - 1 CZ. l.
- cukier - 140 g
- sól - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pomidory, obrany czosnek, paprykę i cebulę.
Przełóż warzywa przez maszynkę do mięsa lub zmiel w blenderze.
Dodaj masło, cukier, sól i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut.
Dodaj przyprawy, następnie przez kolejne 3-5 minut, wlej ocet i natychmiast zdejmij z ognia.
Napełnij sterylizowane słoiki gorącym keczupem, zwiń i odwróć do góry nogami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy