Sałatka&171; Węgierska & 187; na zimę

40 min
12 porcji
Sałatka
marinadatsenko, stock.adobe.com
0

Pomimo tego, że warzywa są głównymi składnikami, wegetarianom nie można polecić sałatki Węgierskiej. Chodzi o to, że gotuje się na smalcu. Jeśli nie masz takiego produktu, użyj świeżego smalcu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj i pokrój warzywa na kawałki o dowolnym kształcie.

Na głębokiej patelni rozpuść smalec.

Dodaj cebulę i smaż na złoty kolor.

Dodaj paprykę, przyprawy i gotuj przez kolejne 10 minut.

Sól, dodaj pomidory i gotuj wszystko razem przez 20 minut.

Wlej ocet, delikatnie wymieszaj i zdejmij z ognia.

Włóż sałatkę do wysterylizowanych słoików, zwiń i pozostaw na jeden dzień w cieple.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy