Złap jeden z moich ulubionych przepisów na squash na zimę – tym razem po bułgarsku. Pyszne, chrupiące, łatwe do przygotowania – idealne przygotowanie warzyw. Małe kabaczki można zwinąć w całości, a duże pokroić na kilka części.
Składniki
- Patisson - 1 kg
- papryka - 1 kg
- czosnek - 1 Głowa
- Zieleń - 1 pęczek
- ostra czerwona papryka - 2 kawałki
- woda - 1 l
- ocet - 2 art.
- cukier - 2 art.
- sól - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj warzywa losowo i ułóż wszystkie składniki z czosnkiem i ziołami w sterylnych słoikach.
Zalej wrzącą wodą i pozostaw do ostygnięcia pod pokrywkami.
Odcedź tę wodę, dodaj cukier, sól, przyprawy i ocet i ponownie zagotuj.
Ponownie napełnij Kabaczek i zwiń na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy