marynowane pieczarki w sosie sojowym

25 min
6 porcji
Marynowane pieczarki w sosie sojowym
Hanna Haradzetska, stock.adobe.com
0

Bez względu na to, ile gotuję marynowanych grzybów, zawsze są one spożywane szybko. Szczególnie moi domownicy uwielbiają pieczarki w sosie sojowym. Dodaję trochę czosnku i staram się go nie rozgotować. Bez dodatkowej skromności grzyby są idealne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj pieczarki, pokrój duże okazy.

Napełnij zimną wodą i gotuj przez 10 minut.

Wrzuć grzyby do durszlaka i pozostaw do spuszczenia.

W osobnym rondlu połącz wodę, cukier, sól, przyprawy i grubo posiekane ząbki czosnku.

Dodaj pieczarki, olej, sos sojowy i gotuj przez 5 minut po ugotowaniu.

Wlej ocet, zdejmij z ognia i natychmiast włóż do słoików. Zwinąć i owinąć grubym ręcznikiem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy