Jeśli możesz zrobić ciasta i naleśniki z dyni, dlaczego nie ugotować z nią serników? Są piękne, pachnące, o jasnym złotym odcieniu i na pewno bardzo smaczne. Idealny przepis jesienią i zimą, w szczycie sezonu dyniowego.
Składniki
- twaróg - 250 g
- Dynia - 250 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- cukier - 2 łyżeczka
- mielony cynamon - 2 szczypta
- mąka - 0.5 szklanki
- sól - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj twaróg widelcem i wymieszaj z jajkiem, cukrem i solą.
Oczyszczoną dynię zetrzyj na drobnej tarce, wyciśnij z soku i dodaj do twarogu.
Dodaj cynamon i inne przyprawy do smaku, a na koniec dodaj mąkę do konsystencji ciasta.
Uformuj serniki, zwiń pozostałą mąkę i usmaż na patelni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy