desery 29.12.2022

Mochi z mąki ryżowej w domu

50 min
10 porcji
Mochi z mąki ryżowej w domu
Savvapanf Photo ©, stock.adobe.com
0

Popularny japoński deser podbił serca wielu w krótkim czasie. Jest kochany przez dorosłych i po prostu uwielbiany przez dzieci. Możesz gotować mochi w domu. Wszystkie dokładne proporcje i kolejność działań opisano w poniższym przepisie.

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj barwnik spożywczy z wodą.

Dodaj mąkę, cukier puder i sok z cytryny.

Umieść ciasto w misce, przykryj folią spożywczą i przebij wykałaczką 4-6 otworów.

Podgrzej ciasto w kuchence mikrofalowej na średniej mocy przez 1 minutę.

Wyjmij, wymieszaj i powtórz procedurę jeszcze raz.

Namocz żelatynę w wodzie i odłóż na bok na 10 minut.

Wymieszaj mascarpone, cukier, mleko, spuchniętą żelatynę i barwnik.

Rozwałkuj schłodzone ciasto cienkim ciastem, wyciśnij małe kółka foremką.

Połóż trochę nadzienia na każdym półfabrykacie i mocno go przyklej. Nadaj ciastu Okrągły kształt.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy