Uwielbiasz lody o różnych smakach i dodatkach? Wtedy wiesz dokładnie, jak monotonny okazuje się asortyment sklepowy po bliższym przyjrzeniu się. Wątpliwe barwniki, aromaty i wypełniacze – nic z tego nie przebije domowych lodów malinowych.
Składniki
- Malina - 250 g
- śmietana (33-35%) – 250 ml
- cukier - 100 g
- cukier waniliowy - 2 saszetka
- sok z cytryny - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel maliny przez sito, wymieszaj z cukrem i sokiem z cytryny i wyślij do zamrażarki na 10 minut.
Ubij śmietanę z cukrem waniliowym na pianę.
Dodaj maliny i wymieszaj wszystko, aż będzie gładkie.
Wyślij lody do zamrażarki i mieszaj je co godzinę, aż stwardnieją.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy