Z ogórkami i pomidorami wszystko jest jasne. Czy próbowałeś kiedyś konserwować rzodkiewki? Tak, podobnie, całe owoce w dużych słoikach z solanką i przyprawami. Jeśli nie, to czas zacząć, a następnie powiem Ci, jak to zrobić poprawnie!
Składniki
- rzodkiewki - 2 kg
- woda - 1 L
- ocet - 1 art.
- cukier - 1 art.
- sól - 1 art.
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 art.
- koperek - 2 parasolka
- czosnek - 3 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ułóż czosnek, paprykę, koperek i umyte rzodkiewki w sterylnych słoikach.
Zagotuj wodę z solą i cukrem i napełnij słoiki. Przykryj pokrywkami i odstaw na 10 minut.
Odcedź solankę, zagotuj ją ponownie i powtórz poprzedni raz.
Ponownie odcedź solankę, ponownie zagotuj, zalej rzodkiewki i zwiń słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy