Cóż, jak możesz oprzeć się tak ukochanej kombinacji jabłek z cynamonem od dzieciństwa? Przed podaniem radzę posypać takie ptysie cukrem pudrem lub trochę polać miodem. Obierz lub nie jabłka-zdecyduj według własnego uznania. Nie sprzątam.
Składniki
- ciasto francuskie - 500 g
- jabłka - 300 g
- mielony cynamon - 1-2 art.
- cukier - 3 art.
- wanilina - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz cukier, cynamon i wanilinę. Drobno posiekaj jabłka.
Rozwałkuj ciasto, pokrój w kwadraty, nałóż na każde nadzienie jabłkowe i posyp przyprawami.
Ściśnij rogi ptysiów na górze kopertą.
Piecz je przez 20-25 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy