Jeśli unikasz glutenu lub po prostu starasz się nie używać mąki pszennej, nie jest to wymówka, aby na zawsze rezygnować z deserów z piekarnika. Dzielę się sprawdzonym przepisem na bezglutenowe babeczki na bazie innych rodzajów mąki.
Składniki
- jabłka - 1 rzecz
- mąka migdałowa - 100 g
- mąka owsiana - 100 g
- cukier waniliowy - 1 saszetka
- substytut cukru - 2 łyżeczka
- jaja kurze - 1 rzecz
- mleko migdałowe - 180 ml
- Olej roślinny - 100 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
W jednej misce wymieszaj suche składniki, a w drugiej jajko z mlekiem i masłem.
Połącz obie masy i zagniataj ciasto.
Dodaj obrane i pokrojone jabłko lub dowolne nadzienie do smaku: orzechy, krople czekolady, jagody.
Rozłóż ciasto na foremkach i piecz przez 25 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy