Bakłażan jest jednym z głównych składników kuchni gruzińskiej, a chaczapuri jest jednym z jej głównych dań. Dlaczego więc nie połączymy dwóch w jednym? A jednocześnie zrobimy wszystko na patelni, aby nie tracić czasu na piekarnik.
Składniki
do testu:
- mąka - 125 g
- białka jaj - 1 rzecz
- sól - 1 szczypta
- Olej roślinny - 2 art.
- śmietana - 100 g
do nadzienia:
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bakłażana w drobną kostkę, smaż na złoty kolor, dopraw i dodaj posiekaną kolendrę z chili.
Zagnieść elastyczne ciasto ze wszystkich składników, podzielić na pół i rozwałkować.
Na każdą tortillę ułóż nadzienie, zbierz w torebce i ponownie rozwałkuj.
Smaż chaczapuri na małym ogniu przez 7 minut na stronę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy