pieczenie 15.03.2022

pączki z dżemem morelowym w piekarniku

45 min
4 porcje
Pączki z dżemem morelowym w piekarniku
Bernadett, stock.adobe.com
0

Nie każdy może sobie pozwolić na pyszne pączki. Przede wszystkim dlatego, że są smażone w dużej ilości oleju. Na szczęście możesz zrobić pączki bez niego. Na przykład pieczenie w piekarniku. Podaję szczegóły tego wspaniałego przepisu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj ciepły kefir z sodą. Masa powinna znacznie wzrosnąć.

Dodaj cukier, sól, esencję waniliową, jajko i olej roślinny.

Dodaj przesianą mąkę i zagnieść miękkie ciasto.

Rozwałkuj ciasto o grubości 2-3 centymetrów, wyciśnij pączki szklanką lub specjalnym cięciem.

Ułóż półfabrykaty na blasze wyłożonej pergaminem i piecz przez 20-25 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.

Schłodzić gotowe pączki i za pomocą strzykawki do ciasta napełnić dżemem morelowym.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy