kompot porzeczkowy na zimę

30 min
4 porcje
Kompot porzeczkowy na zimę
Anzhela, stock.adobe.com
0

W rankingu zdrowych jagód porzeczka zdecydowanie znalazłaby się gdzieś na najwyższych pozycjach. Nic dziwnego, że gospodynie domowe od lat szukają wszystkich możliwych sposobów na zachowanie tej korzyści na zimę. Na przykład taki kompot, w którym używane są dwa rodzaje jagód jednocześnie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz oba rodzaje jagód, Usuń gałązki i zanieczyszczenia i włóż do sterylnych słoików.

Zalej jagody wrzącą wodą, przykryj i odstaw na 10 minut.

Odcedź i ponownie zagotuj.

Rozpuść cukier we wrzącej wodzie, zalej porzeczki i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy