papryka w puszkach z czosnkiem i kolendrą

35 min
4 porcje
Papryka w puszkach z czosnkiem i kolendrą
nkeskin, stock.adobe.com
0

Wśród wszystkich przepisów na paprykę w puszkach szczególne miejsce na mojej liście ulubionych zajmuje ta opcja z czosnkiem i kolendrą. Najlepsze tradycje kuchni gruzińskiej i kaukaskiej przeplatają się ze zwykłymi sekretami naszych matek i babć.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Grubo posiekaj paprykę. Zmiel wszystkie zioła, czosnek i chili i włóż do wysterylizowanych słoików.

Zagotuj wodę z solą i cukrem, dodaj olej, ocet i przyprawy i krótko zagotuj.

Włóż pieprz do marynaty i gotuj przez 3 minuty po ugotowaniu.

Rozłóż wszystko na słoik, zalej marynatą i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy