dżem z czerwonej porzeczki z pektyną

35 min
4 porcje
Dżem z czerwonej porzeczki z pektyną
Natallya_ph, stock.adobe.com
0

Najgrubszy dżem uzyskuje się z różnymi zagęszczaczami. Teraz jest ich tak wiele, że możesz wybrać najlepszą opcję dla każdego zadania. Na przykład pektyna, która już Zawiera, jest idealna do dżemu z czerwonej porzeczki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel porzeczki blenderem i przetrzyj przez sito.

Połącz pektynę i 4 łyżki cukru, dodaj do porzeczek i wymieszaj.

Doprowadź obrabiany przedmiot do wrzenia i dodaj pozostały cukier.

Gotuj dżem przez 6-7 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy