półfabrykaty na zimę
08.04.2023
brzoskwinie z kością w syropie na zimę bez sterylizacji
45 min
4 porcje
Zawsze zbieram owoce na zimę, a brzoskwinie z pestką w syropie to mój ulubiony wybór. Są nie tylko niesamowicie smaczne, ale także łatwe w przygotowaniu, również bez potrzeby dodatkowej sterylizacji. Ten przepis z pewnością sprawi, że Twoja zima będzie jaśniejsza i smaczniejsza.
Składniki
- brzoskwinie - 1 kg
- cukier - 200 g
- kwas cytrynowy - 1 łyżeczka
- woda - 1 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagotuj wodę z cukrem i dodaj kwas cytrynowy.
Usuń pestki z brzoskwiń według uznania. Włóż owoce do syropu.
Ponownie zagotuj.
Ułóż brzoskwinie w czystych słoikach.
Ponownie zagotuj syrop, polej brzoskwinie i zwiń na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy