domowy keczup na zimę

4 godz. 0 min.
4 porcje
Domowy keczup na zimę
eurobanks, stock.adobe.com
0

Jeśli wolisz jednorodny sos pomidorowy, a zwłaszcza keczup, możesz go również zrobić samodzielnie. I nie tylko gotuj na raz, ale przygotuj na przyszłość na zimę. Złap sprawdzony przepis, którego wynik jest doskonale przechowywany przez cały sezon.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Grubo posiekaj wszystkie warzywa, przykryj je wodą i gotuj, aż się zagotuje.

Przetrzyj je przez sito. Ponownie wyślij masę do pieca i gotuj, aż zgęstnieje, około 2 godzin.

Na koniec dodaj wszystkie przyprawy, gotuj przez kolejne 10 minut i wlej ocet.

Wymieszaj keczup i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy