dżem jabłkowy w wypiekaczu do chleba

1 godz. 30 min.
4 porcje
Dżem jabłkowy w wypiekaczu do chleba
melisandra, stock.adobe.com
0

Dżem jabłkowy to wspaniały sposób na zachowanie smaku i korzyści jabłek na zimę. Może być świetnym dodatkiem do śniadania, słodkich kanapek lub babeczek. A najłatwiejszym i najwygodniejszym sposobem przygotowania jest Wypiekacz do chleba, jeśli masz go w domu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz jabłka i posiekaj w dowolny sposób.

Dodaj wodę, cukier i przyprawy według uznania.

Załaduj wszystko do wypiekacza do chleba i włącz tryb "dżem".

Poczekaj na koniec programu i zwiń dżem do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy