dżem dyniowy z suszonymi morelami i pomarańczą

1 godz. 30 min.
4 porcje
Dżem dyniowy z suszonymi morelami i pomarańczą
nata_vkusidey, stock.adobe.com
0

Pachnący dżem z dyni to coś nowego na tle kęsów jagód i owoców. Ale proponuję od razu uczynić go jeszcze bardziej oryginalnym i dodać do niego trochę suszonych moreli i pomarańczy. Bardzo harmonijna równowaga smaku, a co za apetyczny kolor!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Moczyć suszone morele przez 20 minut w zimnej wodzie i obierać cytrusy z folii i oddzielać miąższ.

Przełóż miąższ, suszone morele i dowolnie pokrojoną dynię przez maszynę do mięsa.

Dodaj cukier, wymieszaj i gotuj dżem przez około godzinę na małym ogniu.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy