
Jednym z najbardziej niezwykłych preparatów jest dżem cebulowy. Wolę gotować z fioletową cebulą. Dzięki jasnemu kolorowi wielu nawet nie zgadnie, jaki jest główny składnik tak fantazyjnej uczty!
Składniki
- cebula fioletowa - 8 sztuk
- pomarańczowy - 1 rzecz
- rodzynki - 50 g
- wino (słodkie) – 350 ml
- cukier - 100 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Cienko pokrój cebulę i gotuj na wolnym ogniu w niewielkiej ilości oleju przez 20 minut, powoli mieszając.
Dodaj przyprawy, cukier i wino i zagotuj.
Dodaj sok pomarańczowy i skórkę, rodzynki, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 25 minut.
Zwiń dżem w wysterylizowane słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy