Jeśli lubisz marynowane kabaczki sklepowe, proponuję nauczyć się robić je samodzielnie. Co więcej, nie ma w tym nic skomplikowanego. Jeśli napotkasz małe owoce-zostaw je w całości, a Duże – najpierw pokrój do smaku.
Składniki
dla kabaczków :
- Patisson - 1.5 kg
- liście wiśni - 2 kawałki
- liście porzeczki - 2 kawałki
- liść laurowy - 2 kawałki
- koperek - 4 parasol
- nasiona gorczycy - 1 łyżeczka
- czosnek - 2 ząbki
do marynaty:
- woda - 1 L
- Sol - 2 art.
- cukier - 1 art.
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 art.
- ziele angielskie - 3 groszek
- ocet - 6 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Włóż wszystkie składniki squasha do sterylnych słoików.
Zalej je wrzącą wodą i pozostaw pod pokrywkami na 15 minut. Spuść tę wodę.
Zagotuj czystą wodę do marynaty, dodaj wszystkie przyprawy, gotuj przez kilka minut i wlej ocet.
Wlej squash do słoików i zwiń pokrywki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy