suszone śliwki w syropie na zimę bez sterylizacji

45 min
2 porcje
Suszone śliwki w syropie na zimę bez sterylizacji
minadezhda, stock.adobe.com
0

Sterylizacja półfabrykatów jest zawsze czasochłonna i czasochłonna, szczególnie w upalne dni. Mówię Ci, jak gotować suszone śliwki w syropie bez niego, aby dobrze stały przez całą zimę. Lepiej przechowywać obrabiany przedmiot w ciemnym, chłodnym miejscu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ułóż suszone śliwki w czystych słoikach.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw pod przykryciem na 15 minut.

Odcedź tę wodę, dodaj do niej cukier i gotuj syrop przez 3 minuty po zagotowaniu.

Dodaj kwas cytrynowy i ponownie wlej suszone śliwki.

Zwiń go na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy