kawior z pieczarek na zimę

3 godz. 0 min.
4 porcje
Kawior z pieczarek na zimę
yuliiaholovchenko, stock.adobe.com
0

Zawsze trzymam w szafce kilka słoików z grzybami. Co może być wygodniejsze w przypadku wizyty gości lub jeśli po prostu chcesz urozmaicić? Jednym z ulubionych przepisów mojej rodziny jest ten kawior z pieczarek. A dziś chcę powiedzieć, jak go ugotować.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pieczarki i gotuj je przez 20 minut po ugotowaniu. Przełóż przez maszynę do mięsa.

Obierz pomidory i przepuść je również przez maszynę do mięsa.

Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i smaż je do miękkości.

Wymieszaj wszystko razem, dodaj pozostały olej, sól i przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny na małym ogniu.

10 minut przed końcem dodaj zmiażdżony czosnek i ocet.

Zwiń kawior z pieczarek w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy