Zawsze trzymam w szafce kilka słoików z grzybami. Co może być wygodniejsze w przypadku wizyty gości lub jeśli po prostu chcesz urozmaicić? Jednym z ulubionych przepisów mojej rodziny jest ten kawior z pieczarek. A dziś chcę powiedzieć, jak go ugotować.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pieczarki i gotuj je przez 20 minut po ugotowaniu. Przełóż przez maszynę do mięsa.
Obierz pomidory i przepuść je również przez maszynę do mięsa.
Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i smaż je do miękkości.
Wymieszaj wszystko razem, dodaj pozostały olej, sól i przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny na małym ogniu.
10 minut przed końcem dodaj zmiażdżony czosnek i ocet.
Zwiń kawior z pieczarek w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy