dżem ze śliwek i gruszek

50 min
4 porcje
Dżem ze śliwek i gruszek
meteo021, stock.adobe.com
0

Połączenie dojrzałych śliwek i soczystych gruszek tworzy niesamowicie smaczny dżem z lekką kwaskowatością. Jest doskonałym źródłem składników odżywczych, a także doskonałym sposobem na zachowanie zbiorów przez długi czas. W razie potrzeby dodaj ulubione przyprawy, takie jak cynamon, pod koniec.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki ze śliwek i środek gruszek.

Pokrój owoce losowo, dodaj wodę i cukier i zagotuj.

Gotuj przez 15 minut i zmiel masę blenderem lub zmielić przez sito.

Dodaj przyprawy i gotuj dżem przez kolejne pół godziny na małym ogniu.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy