marynowana cukinia instant

30 min
4 porcje
Marynowana cukinia instant
Volha, stock.adobe.com
0

Aby podać marynowaną przekąskę, nie trzeba czekać na zimę. Chcę podzielić się przepisem na chrupiącą cukinię instant, która będzie gotowa do spożycia w ciągu 3 godzin. Tak więc możesz gotować w sezonie przynajmniej codziennie!

Składniki

  • młoda cukinia - 300 g
  • czosnek - 1 ząbek
  • koperek - 10 g
  • liść laurowy - 1 szt.
  • Olej roślinny - 50 ml
  • ocet (9%) – 20 ml
  • cukier - 10 g
  • sól - 20 g

Przepis na gotowanie krok po kroku

Do marynaty połącz olej roślinny i ocet w misce, dodaj sól, cukier, liść laurowy, drobno posiekany koperek i posiekany czosnek. Wszystko dobrze wymieszaj. Nie trzeba dodawać wody do marynaty, ponieważ cukinia da wystarczającą ilość soku.

Cukinię opłucz, pokrój w cienkie plasterki lub talerze, włóż do marynaty, delikatnie wymieszaj i wyślij do lodówki. Po 3 godzinach marynowaną cukinię można już podawać.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy