Właściwie nie jest właściwe nazywanie tej zupy marynatą, ponieważ nie jest to klasyczny rosyjski przepis. To oryginalne czeskie danie z ziemniakami i śmietaną. Ale nadal opiera się na piklach i solance z nich.
Składniki
- rosół z kurczaka - 1.5 L
- śmietana - 200 ml
- ziemniaki - 500 g
- ogórki kiszone (korniszony) – 200 g
- ogórek solanka - 100 ml
- cebula - 2 kawałki
- mąka - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę, smaż do miękkości, dodaj mąkę i wymieszaj.
Do gotującego się bulionu dodaj pokrojone ziemniaki i gotuj do miękkości.
Wyślij tam cebulę, śmietanę i przyprawy. Gotuj przez 2 minuty. W razie potrzeby dodaj ser.
Wlej solankę i dodaj pokrojone ogórki. Dopraw zupę do smaku i ponownie zagotuj. Zdjąć z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy