Wędzona papryka o jasnym aromacie może przekształcić potrawy nie do poznania. Dlatego moim zdaniem zawsze warto o tym mówić osobno. Oferuję taki przepis na zupę jarzynową, której Twoje gospodarstwo domowe nie oprze się.
Składniki
- bulion warzywny - 2 L
- cukinia - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- pomidory koktajlowe - 160 g
- ziemniaki - 2 kawałki
- fasola (w puszkach lub gotowane) – 150 g
- cebula - 1 rzecz
- papryka (wędzony) – 1-2 CZ. l.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 1 art.
- kurkuma - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę i smaż na oliwie z oliwek na złoty kolor. Losowo pokrój wszystkie warzywa.
Włóż ziemniaki do gotującego się bulionu warzywnego. Po kolejnych 5 minutach dodaj marchewkę i cebulę.
Po 5 minutach dodaj resztę warzyw, wszystkie przyprawy i fasolę w puszkach lub gotowaną.
Gotuj zupę, aż wszystkie warzywa będą gotowe.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy